Redan som barn var jag fascinerad av allt som har med elektricitet att göra. Hur man bara genom att trycka på en knapp kunde få lampor att tända sig eller en platta på spisen att bli varm. Och jag minns hur mina föräldrar hade fullt upp med mig när jag var tre, eftersom jag drogs som en fluga till en sockerbit till alla typer av knappar och vreden som hade elektriska kopplingar. Det blev en fascination som sedan skulle komma att följa mig genom livet.

Ju äldre jag blev, desto mer avancerade blev mina möten med elektricitetens värld. Många av mina vänner hade leksaker som var drivna av batterier, men för mig var det bara det som var kopplat till sladdar som gällde. Jag inser idag att det låter lite väl nördigt, men det går inte direkt att göra så mycket åt, ifall man verkligen brinner för ett speciellt område. När jag kom upp i tonåren så började jag aktivt leta i tidningar efter fler dagliga nyheter gällande utvecklingen av elektricitet. Och jag bestämde mig för att bli elektriker.

Så blev jag elektriker

Utbildning till elektriker

När jag började på gymnasiet så var min väg redan utstakad och det fanns ingen som helst tvekan om vad jag skulle välja gällande linje. Det blev el och tel teknisk linje, som den då hette. Det vill säga en linje där man både blev kunnig inom elektricitet och telefoni. Idag är alla gymnasielinjer tre år, men då jag gick på gymnasiet så var alla praktiska linjer endast två år. Eftersom jag inte var så teoretiskt intresserad så passade det mig bra att redan efter två år få börja jobba med min passion.

Jobba som elektriker

Nu har jag arbetat som elektriker i tjugo år och kan inte vara mer nöjd över mitt yrkesval. Jag har fått se en enorm utveckling på teknik-området, och det har förstås påverkat mitt yrkesutövande. Men jag märker att mitt yrke verkligen är ett framtidsyrke eftersom behovet att elektrisk driven teknologi snarare växer än minskar. Att arbeta som elektriker innebär att man kan välja mellan olika områden och arbetsplatser, och att jag verkligen aldrig tror att man kommer riskera att stå arbetslös någon dag. Själv har jag aldrig ångrat mitt val.