Den rätta mötesplatsen för alla i elbranschen!

I Göteborg möts elektriker, utställare och andra besökare varje år för den årliga elmässan. Här presenteras man ny information som är viktig för alla i el- och energibranschen. För elektrikern kan det vara bra att gå på intressanta seminarier och monters. Det är verkligen en mässa som fått sig ett riktigt lyft de senaste åren. Det bjuds som vanligt på lite öl och andra roliga överraskningar! Ett väldigt positivt sätt att möta andra el-fantaster som drivs av ett gemensamt mål. ABB har som vanligt en stor monter som bjuder på ny information och intressanta framsteg. Det är värt att alltid kika in på olika utställningsprodukter eftersom man ofta kan prova demoprodukter. De stora bolagen brukar även visa nyheter som kan vara riktigt spännande.

Den rätta mötesplatsen för alla i elbranschen

Framförallt är elmässan i Göteborg en mötesplats där utbyte och lösningar är en stor del av eventet. Här kan du exempelvis möta beslutsfattare, politiker, kraftbolag, installatörer och så många andra spännande människor och produkter. Det är en mässa som framhäver nya idéer och framstående lösningar för dagens läge men även framtiden. Som elektriker kan man självklart dela med sig av sin erfarenhet, men även delta i konversationen som formar elbranschen. Det är ett sätt att knyta ihop olika strukturer och besökare för att skapa personliga möten. Produkterna är även en centraldel i mässan, då ett flertal bolag gärna vill dela med sig av sina nya framsteg. Man lägger även mycket fokus på framtidens utmaningar och det är något som alla egentligen borde informera sig om. För egen del var det intressant att fokusera på både affärer, men även kunna prata direkt med beslutsfattare och inköpare.

Tänk i nya banor

Under alla mina år som elektriker har elmässan i Göteborg, verkligen haft betydelse i både min yrkesroll men även som person. En dag på ett seminarium kan helt enkelt förändra synen på ditt arbete och sättet du jobbar på. Tycker det är viktigt att se yrket med fräscha ögon och samtidigt få ny kunskap. För många elektriker, kanske det kan tyckas onödigt – men det bästa du faktiskt kan ge dig själv och andra är just att lära dig mer. Är väl medveten om att man kan bli cynisk med all information man översvämmas av dagligen. Men varför inte ta tillfället i akt och få nya kontakter eller en ny förståelse om branschen. Elmässan i Göteborg har åtminstone lärt mig flera saker, bland annat att det går bra för vår industri och att det alltid går att tänka i nya banor. Det är absolut en mässa alla elektriker borde besöka!